Over Nachtwaker

Als klein meisje had ik maar één wens, schrijfster worden. Uren zat ik achter mijn typemachine verhalen te tikken en altijd was Nickodo Nachtwaker mijn hoofdpersoon. Hij leek op Kocoum (van Pocahontas), zijn naam was een samenvoeging van mikado en Meeko (de wasbeer uit, jawel, Pocahontas) en hij was ook nog onsterfelijk. Hij was dapper, onzelfzuchtig, zorgzaam en kon werkelijk alles: van vliegen tot tijdreizen en magie. Zoals iedere held had hij een aartsvijand, de zijne heette Donder.

De typemachine is inmiddels ingeruild voor een laptop en Nickodo heeft plaatsgemaakt voor andere (geloofwaardigere) personages. Maar meer dan dat is er sinds die tijd niet veranderd. Ik wil nog steeds schrijver worden. Ik hou nog altijd van verhalen waarin iets ongelooflijks gebeurt en zelfs nu, als volwassene, ben ik nog bang voor onweer.

Deze blog draagt Nickodo’s achternaam, als eerbetoon aan mijn eerste echte personage. De eeuwige held die ervoor zorgde dat ik met schrijven begon en waardoor ik nog steeds niet uitgeschreven ben.

Wil je op de hoogte blijven? Je kunt je aanmelden voor emailalerts. Scroll daarvoor even door naar beneden!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s